Examennieuws

Beste ouder(s) / verzorger(s),

Zojuist is door Minister Slob het nieuws bekend gemaakt dat de centrale examens niet doorgaan. Wel worden de schoolexamens afgerond. Er komt een landelijke zak- slaagregeling; dit wil zeggen dat landelijk bepaald wordt wanneer een leerling geslaagd is. U kunt dit zelf teruglezen op: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/veelgestelde-vragen-over-coronavirus-en-het-onderwijs/examens

Op dit momenten vervallen alle:
- centrale examens (CSE)
- centrale praktijkexamens (CSPE)

De resultaten van het schoolexamen (SE) vormen de basis voor het behalen van het diploma dit schooljaar. We hebben als Berg en Bosch College tot en met juni de tijd om de schoolexamens af te ronden. Een leerling kan op basis van deze resultaten een diploma behalen en doorstromen naar vervolgonderwijs. In overleg met het vervolgonderwijs komt er extra aandacht voor het begeleiden en ondersteunen van instromende studenten.

Dit betekent dus dat de schoolexamens (PTA's) wel doorgaan. We hebben de komende periode om dit af te ronden en leerlingen op afstand voor te bereiden. Waar nodig hebben scholen de ruimte gekregen om hun Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) aan te passen om dit te realiseren. Scholen kiezen zelf een passende manier voor de afname van het schoolexamen. Dat kan bijvoorbeeld via (beeld)bellen, maar ook fysiek op school of in kleinere groepen.

Over aanpassingen en afronden van het PTA programma wordt u geïnformeerd door de mentor. 

Vriendelijke groeten,

Caroline Muilwijk
Jenni-lee Taylor
Angela Koot
Brechtje van de Kant

Examengroep Houten, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Berg en Bosch College (Houten)