Brief BBCollege Bilthoven Onderbouw mbt lockdown

Beste ouders,

Vanaf morgen (woensdag 16 december) gaat ons college dicht. We blijven in lockdown tot en met maandag 18 januari.

Dit heeft voor u en ons maar vooral voor de leerlingen grote consequenties. We zullen in deze mail dit puntsgewijs met u doornemen.

De vakantie begint voor de leerlingen eigenlijk morgen al. Wij zullen geen lessen verzorgen. Natuurlijk kunnen de leerlingen in SOM zien wat ze kunnen doen en wellicht moeten doen.

Vanaf 4 januari zullen wij online onderwijs gaan verzorgen.

*4 januari zal de mentor klassikaal en waar nodig individueel contact opnemen met uw kind.

Tijdens de klassikale les zal uitgebreid ingegaan worden op de manier van lesgeven, inloggen, de verplichte aanwezigheid enz. Wij adviseren u om dit gedeelte samen met uw kind te volgen (ook als hij/zij dat niet wil). Zodoende bent u helemaal op de hoogte van de afspraken.

*5 januari is start van het rooster. Er zal les worden gegeven op het 2e (9.15-10.00), 3e(10.00-10.45), 5e (11.45-12.30) en 6e (13.00-13.45) lesuur.

De mentor zorgt voor het rooster. We zullen ons vooral richten op de kernvakken. Deze lessen zijn verplicht en aan- en afwezigheid wordt gecontroleerd en genoteerd.

De overige uren, 1 (8.30-9.15),4 (11.00-14.45) en 7 (13.45-14.30), zijn verwerkingsuren. Dus niet vrij!

*De huidige thuiswerkdag blijft in tact. Dit wordt een zogenaamde huiswerkdag. Er wordt dus wel werk opgegeven, maar er is geen contacttijd met school.

*Mentoren nemen op iedere dag dat ze zelf werken even contact op met hun mentorleerlingen om te kijken hoe het met ze gaat en waar eventueel ondersteuning nodig is.

Voor ouders die in een cruciaal beroep werken is er de mogelijkheid voor noodopvang. Ook voor ouders van leerlingen die voldoen aan het criteria 'extra kwetsbaar' is opvang mogelijk.

U kunt hiervoor een schriftelijke aanvraag, met motivatie, indienen bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We verzoeken u dit uiterlijk voor vrijdag 12.00 uur te doen.

Voor dringende vragen kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het team van het Berg en Bosch College wenst u, ondanks alles, een mooi en gezond 2021 toe.

Met vriendelijke groet,

De schoolleiding,

Jodie Kisteman,

Marian van Ingen Schenau

Nico Rosenbaum

Berg en Bosch College (Bilthoven)